Index Vakbarát Hírportál

MOM néven nyit újra a budai Sportmax

2013. február 1., péntek 14:57

Hamarosan MOM Sportcsarnokra változik a XII. kerületben található Csörsz utcai Sportmax csarnok neve, miután az önkormányzat és az ingatlant eddig bérlő Sportmax Kft közötti bérleti jogviszony december 31-én megszűnt.

Váczi János, a kerület alpolgármestere blogjában arról írt, hogy a létesítmény üzemeltetésére az önkormányzat Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. névvel alapított céget.

A Sportmax Kft. 2008 óta üzemeltette a MOM Park bevásárlóközpont szomszédságában található létesítményt. Az utóbbi időben azonban több szolgáltatás is elköltözött az épületből, az önkormányzat pedig a bérleti díjak elmaradását sérelmezte.

A 12.kerület.ittlakunk.hu szerint a Sportmax még így is újraindult volna az üzemeltetésre kiírt pályázaton. Az önkormányzat szerint viszont képtelenek voltak letenni a kívánt bankgaranciát arra, hogy fizetni is fogják a bérleti díjat. A sikertelen pályázattal nem csak az újabb szerződést bukták, hanem a pályázat 90 millió forintnyi bánatpénzét is.

A Sportmax Kft.-t 2006-ban hozta létre a ciprusi Perpetueal Enterprises Ltd. és a budapesti székhelyű Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. Jelenleg egyetlen tulajdonosa az Unione-C Kft., amely Reile Elemér és Scheer Sándor kezében van. Az Unione-C volt egyik tulajdonosa annak a társaságnak, amely 2007-ben botrányos körülmények között megvásárolta a Máv egyik patinás Andrássy úti épületét. Reile ügyvédként ellenjegyezte az adásvételt. Scheer Sándor korábban a Wallis cégcsoport egyik vezetője volt.

Az önkormányzat cége havi bruttó 3,175 millióért bérli majd a létesítményt, míg korábban 10 millió volt a bérleti díj.

Az eddig Sportmax Hegyvidék néven futó multi funkciós rendezvénycsarnokban uszoda, fitnesz terem, egészségügyi szolgáltatás és étterem is helyet kapott. A 13 ezer négyzetméteres létesítmény Buda legnagyobb sport-, szabadidő- és rendezvényközpontja.

Az ittlakunk.hu szerint a hegyvidéki képviselők pártállástól függetlenül állítják, hogy az önkormányzat még Mitnyan György polgármestersége idején vágta túl nagy fába a fejszéjét, amikor belekezdett a  4-5 milliárdos sportközpont megépíttetésébe. Ez a megaépítkezés felelős most a kerület adósságállományának mintegy feléért.

Rovatok