Index Vakbarát Hírportál

Holnap délután beborul, oszt jónapot

2013. február 20., szerda 13:42 | aznap frissítve

Mikor jön a tavasz?

A válaszért kattintson ide>>>

Nagy mennyiségű csapadék érkezik a hét második felében, írja Cséki Gergő, az Időkép meteorológusa.

Csütörtök délutántól egyre nagyobb területen beborul az ég, és kezdetben főként délnyugaton, délen, majd estétől máshol is egyre többfelé kezdődik havazás, miközben a fokozatosan megélénkülő északi, északkeleti szelet helyenként erős lökések is kísérhetik, így kisebb hófúvás sem kizárt.

Pénteken már országszerte borongós, sokfelé csapadékos idő lesz: elsősorban havazni fog, viszont keleti, délkeleti tájainkon – ahová a magasban már kissé enyhébb levegő áramlik – havas eső, eső is felválthatja a havazást. Igazi téli idő ígérkezik, a legmagasabb hőmérséklet is csak fagypont körül, kevéssel az alatt várható, csak keleten, délkeleten lehet kissé enyhébb időre számítani.

A hét végén folytatódik a csapadékos, gyakran szeles időjárás, viszont a dél, délkelet felől érkező enyhe levegő hatására a havazást egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel, legtovább a nyugati, északnyugati határ mentén havazhat, ahol akár ismét kialakulhat „komolyabb hóhelyzet”.

A legtöbb helyen kiadós csapadékra van kilátás, helyenként akár 50 mm-t meghaladó mennyiség is lehullhat. A jövő hét elejétől már csökken a csapadékhajlam, kissé szárazabb, enyhe levegő határozhatja meg időjárásunkat, így kellemesebb, kora tavaszi napok következhetnek.

Rovatok