Index Vakbarát Hírportál

Szili Katalin bizottsági elnök lehet

2013. február 21., csütörtök 07:19 | aznap frissítve

Szili Katalin független képviselő, korábbi házelnök kaphatja az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöki posztját - írja a csütörtöki Magyar Nemzet fideszes forrásokra hivatkozva.

A cikke szerint az LMP parlamenti frakciójának megszűnése azzal jár, hogy a korábbi frakciótagok által betöltött bizottsági helyeket és parlamenti tisztségeket újra elosztják. A fenntartható fejlődés bizottságát eddig az a Jávor Benedek vezette, aki az LMP-ből történt kilépése után társelnöke lett a Párbeszéd Magyarországért pártnak.

Egy meg nem nevezett, vezető kormánypárti politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a bizottsági helyek újraosztásánál figyelembe kell venni, hogy a 2010-es választások óta a Fidesz-KDNP frakciószövetség az egyetlen politikai erő, amely megőrizte parlamenti erejét. Az LMP országgyűlési képviselőcsoportja megszűnt, az MSZP és a Jobbik frakciója pedig megfogyatkozott a kilépők miatt - tette hozzá. Szerinte ennek fényében gáláns az az ajánlat, amely szerint a függetlenné vált egykori LMP-s képviselők várhatóan összességében négy bizottsági hellyel kevesebbet kaphatnak az új felállásban - olvasható a Magyar Nemzetben.

Rovatok