Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött a baltás erőszakolók pere

2013. február 27., szerda 17:04

Elkezdődött a tavaly februári polgári gyilkosság két vádlottjának pere a Debreceni Törvényszéken. B. Antalt és B. Lászlót, a polgári fivéreket aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Történt, hogy B. Antal együtt ivott későbbi áldozatával, egy szintén helyi férfival. Velük volt B. Antal öccse, aki enyhén értelmi fogyatékos, de ő nem is ivott.

A kocsmából elmentek B.-ékhez, ahol Antal és a későbbi áldozat a vádirat szerint fajtalankodtak. A homoszexuális kaland után viszont csúnyán összevesztek: B. Antalt az együttlét után partnere azzal vádolta, hogy az élettársával is csinálta.

Egy üres épületbe vonultak eztán, ahol a B. testvérek megpróbálták levetkőztetni a veszekedő férfit, de ő ellenállt. B. Antal erre fogott egy baltát, és az összeismerhetetlenségig verte. 

B. ugyan elégette a véres ruhákat, de a testvérpár már másnap lebukott, és el is fogták őket. 

A szerdai tárgyaláson B. Antal azt mondta, hogy korábbi beismerő vallomását csak azért tette, mert megfenyegették a rendőrök. A 24 éves férfi most azt állította, hogy 19 éves öccse volt a gyilkos, ő csak a nyomok eltüntetésében segített. Az öccs viszont nem akart új vallomást tenni, szerinte minden úgy volt, ahogy eddig a nyomozók gondolták.

Rovatok