Index Vakbarát Hírportál

Bajnaiék ellenjelöltet állítanak az MSZP-nek

2013. március 1., péntek 06:45 | aznap frissítve

Először méreti meg magát választáson Bajnai Gordon mozgalma és az MSZP-vel szemben is ellenjelöltet állít, írja a Népszabadság. Az Együtt2014 és az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért közös támogatásával indul a dunakeszi időközi önkormányzati választáson Oláh Noémi.

A fiatal szociológus korábban LMP-s jelölt volt. A 2010-es önkormányzati választásokon kereken száz szavazatot kapott, azaz a körzetben leadott voksok 8,4 százalékát szerezte meg. Oláh Noémi most hivatalosan függetlenként adta le ajánlószelvényeit.

A városban március 25-én kell időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő, a fideszes Fodor Sándorné elhunyt. A választáson négyen indulnak: Benkő Tamás (Fidesz), Bernát Kristóf (Jobbik), Miczki Melinda (MSZP) és Oláh Noémi.

Az üresen maradt körzetben korábban masszív előnnyel nyert a Fidesz, és miután – szemben a volt kormányfő mozgalmának nevével és célkitűzésével – most is megoszlanak majd az ellenzéki szavazatok, így a kormánypárti jelölt egyértelműen előnyösebb helyzetből indulhat, írja a Népszabadság.

Rovatok