Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kérnek Baunokék gyilkosaira

2013. március 8., péntek 13:53

A Szolnoki Törvényszék hétfőn kezdi meg a Baunok házaspár meggyilkolásával vádolt három férfi ügyének tárgyalását, közölte a törvényszék szóvivője.

Az ügyészség vádirata szerint a három férfi 2011. november 17-én elrabolta, és Újszász külterületén megölte a szolnoki Baunok István vállalkozót és gyermekorvos feleségét.

A per a vádlottak meghallgatásával március 18-án és 25-én folytatódik. A tervek szerint Pongrácz Zsolt tanácsa március végén a tanúkat hallgatja meg, majd áprilisban szakértők következnek.

A bűncselekmény első- és másodrendű vádlottja az újszászi M. Béla és testvére, M. Tibor, a harmadrendű vádlott egy Nagytarcsán lakó ismert labdarúgó, a másodrendű vádlott üzlettársa, H. Szabolcs.

A vádirat szerint anyagi gondjaikat úgy akarták megoldani, hogy az egyikük által ismert és jómódúnak tartott szolnoki vállalkozótól több millió forintot szereznek.

Az elkövetők 2011. november 17-én a 60 éves Baunok Istvánt házában egy riasztópisztollyal megfenyegették és 60 millió forintot követeltek tőle. Miután ennyi pénze nem volt otthon, az összeget interneten akarták átutaltatni az egyik vádlott feleségének bankszámlájára. Baunok István azonban kiszaladt az épületből, segítségért kiabált. A vádlottak ezután a vállalkozót visszavitték a házba, majd 61 éves feleségével és a házaspár két autójával együtt Újszász külterületére vitték.

A település határában telefonon többször megpróbálták az összeget átutaltatni Baunok Istvánnal, de mivel ő nem tudta a teljes kódot közölni, a bank visszautasította a tranzakciót. Ekkor a támadók úgy döntöttek, hogy a sértettek nem maradhatnak életben, mert attól tartottak, hogy a rendőrséghez fordulnának. Kezüket, lábukat összekötözték, szemüket, szájukat leragasztották, majd egy használaton kívüli kúthoz vitték őket. A kútnál az asszonyt bántalmazták, emiatt a szája vérrel telt meg, a ragasztás miatt nem tudta kiköpni, és rövid idő alatt meghalt. Testét összekötötték a férjével, majd mindkettőjüket belökték a kútba, ott Baunok István megfulladt.

Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlott esetében életfogytig tartó szabadságvesztést, a harmadrendű vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Rovatok