Index Vakbarát Hírportál

Bajnai Gordon twitterezni kezdett

2013. március 12., kedd 13:02

„Bajnai Gordon az első a magyar miniszterelnökök sorában, aki csatlakozott a Twitterhez” – közölte a haza és Haladás Egyesület. Az egyesület szerint a volt miniszterelnök az első magyar mikroblogoló miniszterelnök, és a bejegyzéseit legtöbbször maga írja, amik többnyire egyes szám harmadik személyben szólnak majd.

Valójában nem Bajnai az első magyar miniszterelnök, aki mikroblogolni kezdett: Orbán Viktor már évekkel ezelőtt, a magyarok közül szinte elsőként regisztrált a Tumblrre, igaz, azt alapvetően nem a nagyközönségnek csinálta. A miniszterelnök a viktoramerika.tumblr.com-ra a 2008-as amerikai útjáról töltött fel képeket.

Bajnainak kedden jelent meg az első tweetje, az angliai útjával kapcsolatban. „Helló, Twitter! Helló, magyarok! Üdv Londonból!” – írta. Azóta még egy bejegyzést írt: „Londonban, a 3. legnagyobb „magyar városban” közel 200 ezer magyar él. Többségük hazajönne, ha lenne remény.”

Bajnai hétfőn járt Londonban, ahol a UCL egyetemen Nagy-Britanniában élő magyaroknak tartott fórumot, amin többek között arról beszélt, hogy a korrupció nem az elmúlt három évben honosodott meg a magyar politikában, de most „elképesztően koncentrálttá vált”, és bárhol, ahol „az állam valamit közbeszerez, ahol hirdet, ahol épít, beruház, mindenütt ugyanannak a vállalkozói csoportnak a különböző nyúlványai látszanak”.

Rovatok