Index Vakbarát Hírportál

Még mindig bajlódnak az árammal

2013.03.14. 16:40
Térkép, Galéria, Videó
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A hatvanadik kilométertől, értesültünk levélben az Index örökös munkatársától, Szily Lászlótól.

  • Az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán balesetek miatt elterelik a forgalmat Sóstónál, valamint Fonyód és Balatonfenyves között. Az autópálya 101-es kilométerszelvényénél öten megsérültek, amikor több személygépkocsi és kamion ütközött. Emiatt leterelik a járműveket az M7-esről Sóstónál. A másik elterelésre azért van szükség, mert a 154-155-ös kilométerszelvénynél egy kamion szalagkorlátnak csúszott. (MTI)
  • De torlódás még lehet a Győr felé vezető oldalon a 77-es km szelvénynél. Az autópálya lassan, de járható. Egyre  nehezebben lehet közlekedni a 81-es és a 13-as számú út Komárom-Esztergom megyei szakaszán. Utóbbit lezárták a kamionforgalom elől, a tehergépjárművek számára a komáromi ipari park parkolóját jelölték ki várakozóhelyként. (police.hu)

  • Pótlóbuszok szállítják az utasokat a 47-es villamos vonalán Újbuda központ és Albertfalva kitérő állomások között csütörtök délután. a XI. kerületi Fehérvári út és Hauszmann Alajos utca kereszteződésében egy személyautó a villamosnak ütközött, ezért van szükség a villamosok helyettesítésére. (MTI)

  • Somogy megyében Barcs és Berzence határátkelőhelyeken nem lehet belépni Horvátországba a 3,5 tonna össztömeget meghaladó súlyú tehergépkocsikkal. Viszont Magyarország területére továbbra is korlátozás nélkül lehet bejutni.(MTI)

  • Hófúvások miatt lezárták a 75-ös főút több szakaszát, valamint a Baglad-Nemesnép, a Tófej-Söjtör és a Pölöske-Gelse közötti mellékutat. Keszthely térségében kritikus az úthelyzet, a 75-ös és a 76-os főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszán nem javasolt a közlekedés. Nagyon nehezen járható a 61-es főúton a pogányszentpéteri emelkedő is. A megyei katasztrófavédelem vezetője azt kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak a megyében, mert az időjárási helyzet miatt rendkívül veszélyessé vált a közlekedés.

  • Az Időképre kikerült videón látható, milyen állapotok vannak most a megyében

  • Egy ember megsérült, amikor egy autó és egy kisteherautó összeütközött az M3-as autópályán Hatvan határában. A műszaki mentés és a helyszíni vizsgálat idejére teljes útzárat rendeltek el a Budapest felé vezető oldalon. A forgalmat a 3-as főútra terelik. (MTI)

  • Felső vezeték meghibásodás miatt késnek a vonatok Miskolc, Mezőzombor, Nyékládháza és Nyírbogdány környékén, valamint a Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon csütörtök délután. Az ország északkeleti részein a felső vezetékre fagyott csapadék okoz zárlatokat. A meghibásodásokat folyamatosan javítják, de az utasoknak késésekre kell számítaniuk. Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon is jelentős késéssel közlekednek a vonatok, mert Balatonszemes és Fonyód között fa dőlt a felső vezetékre. (MTI)

  • A 37-esen egymás után autók az árokban, eddig 3, ebből 2 durván fejreállva. Színjég az út, óriás szél, Tokaj előtt 15 km-el. Nagyon durva.

  • Az Országos Meterológiai Szolgálat az erős hófúvás miatt a legmagasabb, piros riasztást adott ki Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megyében. Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első-, vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben. (MTI)

  • Holnaptól gyakrabban közlekednek a BKK hajójáratai. Újra jár majd a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között a D12-es járat, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 60 percenként. Ezáltal csúcsidőben a továbbra is 60 percenként közlekedő D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére 30 percenként felszállhatnak az utasok a közös szakaszukon. Hétvégenként pedig ismét járnak a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között 60 percenként induló D13-as hajók. (BKK)

  • Telefonon felhívtuk az autópályakezelőt 7 óra körül, azt mondták, minden gép kinn van. Ennek ellenére eggyel sem találkoztunk Fonyódtól a határig. Ezt követően olvastuk a hírt, hogy 40 autó ütközött.

  • Zala megyében a hófúvások miatt lezárták a Baglad–Nemesnép, a Tófej–Söjtör és Pölöske–Gelse közötti mellékutat, valamint a 75-ös főút több szakaszát is. A 61-es főúton a pogányszentpéteri emelkedő csak nagyon nehezen járható. Keszthely térsége kritikus, a 75-ös és a 76-os főút Zalacsány és Keszthely közötti szakaszán nem javasolt közlekedni. (Magyar Közút)

  • Mit csináljon, ha jön a forradalom napja?

    Az biztos, hogy ha utcára megy, fázni fog. Nem lesz itthon Orbán, felszólal Bajnai. Sűrű nap lesz.

  • Hazánk északnyugati és délkeleti tájai között több mint 10 hPa légnyomáskülönbség tapasztalható. Ez okozza a többfelé viharos szelet. (Időkép)

  • Fák dőltek az útra, tetőket bontott meg a viharos erejű szél Vas megyében, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak. Győr-Moson-Sopron megyében, Pálinál kamionok csúsztak meg, a 86-os számú főúton teljes útzár van. Hegyfalutól Répcelak irányába csak a helyieket engedik a lezárt útszakaszra. (MTI)

  • A Szatta–Nagyrákos–Őriszentpéter vonalon jól járhatóak az utak, egyedül a nyílt terepen a szél bonyolítja a dolgot. Esik a hó, de az úttesten nem nagyon marad meg. Láthatóan takarítják az utakat. A mobil pék is eljutott mindenhova kisebb késéssel, a Volán-járatok is járnak, de szintén késéssel.

  • A 7-es főútra terelik a forgalmat az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán a 130-as kilométerszelvénynél, mert az utána következő szakaszon 8-10 kamion, továbbá néhány személygépkocsi összeütközött. A somogyi utakról, illetve útszakaszokról folyamatosan érkeznek hírek újabb balesetekről. Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 101-es kilométerszelvénynél egy kamion árokba csúszott. (MTI)

  • Elkezdett havadzani, amely élénk széllel is párosul, óriási tócsák és didergő nyugdíjasok.

  • A teljes havas flotta megerősített szolgálatban várja a hóvihart, áll a cég közleményében. Ugyanakkor a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy körültekintően tervezzék meg a reptérre való kijutást a következő 24 órában.

    A legfrissebb előrejelzések szerint az esti órákban lehet majd hózápor Budapesten, amit viharos erejű szél is követhet majd. Emiatt kisebb késések előfordulhatnak majd. Mivel a hóhelyzet Európa-szerte okoz fennakadásokat, indulás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a Budapest Airport honlapján.

  • Baleset történt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 77-es kilométernél. A forgalom egy sávon halad, de a torlódás már most jelentős, körülbelül 5 kilométeres a sor. (police.hu)

  • Budapesten is egyre több helyen vált havazásra az eső. Ferihegyen +3 fok van, a futópályák felülete nedves, a fékhatás jó. Az előrejelzések szerint a látástávolság hamarosan 6 km-re csökken. A repülőtéren 31-es irányt használnak, azaz a leszálló repülőgépek Monor irányából közelítik meg a repülőteret, a felszálló gépek pedig a város irányába, északnyugat felé szállnak fel. (Időkép, airportal.hu)

  • A rossz idő miatt jövő szombatra halasztják a Göd környékére tervezett tájékozódási lovasversenyt. (MTI)

  • A látótávolság minimálisra csökkent, az autópálya nagyon nehezen járható. Mindkét oldalon több baleset történt. Aki teheti, válassza a 7-es főutat! (police.hu)

  • Lezárták a 8-as főút Várpalota felé vezető oldalát Székesfehérvár külterületén a Pajor-kútnál, mert a Veszprém megyei Inotánál több autó elakadt. A fehérvári járőrök a 8-as főútra csak azokat engedik be, akik Csórra mennek, és lakcímkártyával rendelkeznek. (police.hu)

  • Az M7-es autópálya 203-as és 206-os kilométere között történt sorozatbalesetben először tizenegy jármű ütközött össze, majd további harminc autó csapódott egymásnak. A viharos szél és a hóesés miatt gyakorlatilag nem lehet látni semmit, a sofőrök valószínűleg nem is észlelték, hogy előttük karambol történt. Az úton teherautók, kamionok, furgonok és autók állnak összetörve, köztük több külföldi rendszámú. (MTI)

Rovatok