Index Vakbarát Hírportál

A honvédelmi bizottság tárgyal a Pintér-jelentésről

2013. március 20., szerda 19:38

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága tárgyalja majd a Belügyminisztérium (BM) jelentését a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól - közölte a Kormányzati Információs Központ.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden közölte, hogy tárcája elkészítette és határidőre le is adta a múlt hét második felének rendkívüli időjárása miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését. A miniszter hozzátette: nyilvánosságra hozataláról a kormányfő dönt. A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke, Kocsis Máté aznap jelezte, hogy a testület is megtárgyalná a BM rendkívüli hóhelyzetről szóló beszámolóját.

A nol.hu értesülése szerint a belügyminiszter többek között arról írt. hogy a múlt heti események alapján a mentésben részt vevők mozgatásának és értesítésének a lassúságát tartotta a történtek legnagyobb tanulságának.

A múlt héten csütörtökön sarkvidéki vihar támadt az országra, több megyében maradtak áram nélkül települések, autóutak váltak járhatatlanná, és volt olyan út, például az M1-es autópálya, ahol autósok ezrei több mint 24 órán keresztül voltak kénytelenek vesztegelni, mire ki tudták menteni őket.

Rovatok