Index Vakbarát Hírportál

Porra és zajra panaszkodnak a szegedi Art Hotel szomszédai

2013. március 25., hétfő 13:57

Napi ezer forintos kártérítést követelnek a Szegeden a Somogyi utcában már elkészült, de még át nem adott Art Hotel szomszédai a kivitelező Market Építő Zrt.-től – írja a szegedcafe.hu. A követelés így összesen körülbelül 9,8 millió forintra rúg.

A lakók több panaszra alapozzák kártérítési igényüket: a Zrínyi utca 10. nyolc lakosa az építkezéssel járó zaj, illetve a szálló por miatt fordult beadvánnyal a kivitelezőhöz, aki állításuk szerint 2011 augusztusától egy éven keresztül lehetetlenné tette a kikapcsolódásukat a sokszor reggel 7-től este 11-ig, esetenként akár hajnali 2 óráig is elhúzódó munkálatokkal.

A lakók ugyanakkor a kilátás elvesztését is nehezményezik: az összesen kétmilliárd forintból, 438 milliós uniós támogatással felépült szálloda húszméteres tűzfala eltakarja a napot a száz éves műemléképület elől, ezáltal az ingatlanok értéke becslésük szerint nyolc százalékkal csökkent.

A cég a kártérítési igényeket elutasította, álláspontjuk szerint a lakók még jól is jártak az építkezéssel, mivel a „kellemes utcafront az ingatlanok értékét nagyban növeli”. A kivitelező szerint az építkezés során a zaj- és porhatás végig a megengedett határértéken belül maradt.

Rovatok