Index Vakbarát Hírportál

Fogalmunk sincs, hány éves a legidősebb magyar

2013. április 4., csütörtök 07:33

Hét 111 éves nyugdíjas él ma Magyarországon, ők a legidősebb magyar állampolgárok, és valamennyien nők – írta az MTI szerda délelőtt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEKKH) adataira hivatkozva. A közleményt az Index is átvette, amely szerint három 111 éves és három 110 éves ember él Magyarországon, és ők mindannyian nők.

A KEKKH személyiségi jogaikra tekintettel nem árulta el a szépkorú nyugdíjasok nevét, a három legidősebb nő lakóhelyét viszont igen: Törökbálintot, Budapest 13. kerületét és Tab községet nevezték meg, hogy ezeken a településeken élnek 1902-ben született magyarok.

Hol vagytok, szépkorúak?

Hiába kutattuk azonban a rekord életkorú magyar nők nyomát. A közlemény szerint jelenleg a legidősebb magyar Törökbálinton él. A törökbálinti polgármester sajnálattal közölte, hogy két héttel ezelőtt hunyt el Hudák Jánosné, aki április 27-én töltötte volna be 111. életévét.

Ismeri a legidősebb magyart?

Ha ön elmúlt 105 éves, vagy ismer valakit, aki elmúlt 105 éves, írjon nekünk.

A 13. kerületben sem jártunk sikerrel, az önkormányzat sajtóosztályán megtudtuk, hogy az utóbbi években egyáltalán nem élt náluk 111 éves nyugdíjas. „Nem tudjuk, honnan származhat ez az adat. A legidősebb lakosunk Németh Józsefné, aki 102 éves, 1911. március 25-én született” – mondta a sajtókapcsolati referens. Az utóbbi években a legidősebb 13. kerületi lakos egy férfi volt, aki nemrég, 105 éves korában hunyt el.

Tabon szerdán nem volt bent az anyakönyvi ügyekben felelős munkatárs és a polgármester sem, de az önkormányzat egyik dolgozójától úgy tudjuk, hogy Tabon szintén nincs olyan nő, aki 111 éves lenne.

Összességében, fogalmunk sincs, hogy akkor most hány éves a legidősebb magyar. Megkérdeztük a KEKKH-et, várjuk a választ.

Rovatok