Index Vakbarát Hírportál

Villanyszámlán vitázik a MÁV és a Közút

2013. április 5., péntek 08:38 | aznap frissítve

Másfél éve nem üzemelték be azt a jelzőlámpát Debrecenben, amit a házgyári vasúti átjárónál szereltek fel egy halálos baleset miatt. A márciusi próbaüzem sikeres volt, már csak azon kellene megegyezni, ki fizesse a villanyszámlát, írja a dehir.hu.

2011-ben 70 millió forintból szerelt fel a MÁV jelzőlámpákat a kereszteződésben, melyek azóta is sárgán villognak. A próbaüzem után azt mondták, hogy csak a közlekedési hatóság engedélyére várnak.

A Debreceni Televízió úgy tudja, a beüzemelés késlekedésének nem csak ez az oka. Azt állítják ugyanis, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatban vita alakult ki a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Zrt. között, például azzal kapcsolatban, hogy ki fizesse a villanyszámlát, írja a dehir.hu.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője viszont arról tájékoztatott minket levelében, hogy ilyen vitájuk a MÁV-val soha nem volt. Mint írta: „A szabályok egyértelműek: a jelzőlámpa mindenkori üzemeltetője fizeti a villanyszámlát. Ez jelen pillanatban nem a Magyar Közút.” A szóvivő arról is tájékoztatott minket, hogy jövő hét hétfőn egy újabb bejárást tartanak a MÁV embereivel közösen. Sigulinszki Tibor a MÁV Zrt. szóvivője hétfőre ígért részletes tájékoztatást. Mint mondta, megvárná a hétfői bejárás eredményeit.

A jelzőlámpa mindenesetre másfél éve villog sárgán a veszélyes kereszteződésben, ami ráadásul egyesek szerint még zavaróbb és balesetveszélyesebb, mintha nem lenne ott.

Rovatok