Index Vakbarát Hírportál

Hajtóvadászat a pécsi támadó után

2013. április 7., vasárnap 10:57 | aznap frissítve

A Pécs Ma információi szerint Pécs külvárosában, a Magyarürögi úton vasárnap délelőtt nyolc autónyi rendőr csapott le egy sárgás színű házra, ahonnan egyelőre még nem hoztak ki senkit. Az egyik lakó értesítette a rendőrséget, aki látta bemenni a házba Nyerges Zoltánt, aki ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a polgármester lányának megtámadása miatt. A rendőrök szombaton egész nap ezen a környéken keresték a pécsi polgármester lányának feltételezett támadóját. A gyanúsított bátyja pár száz méterrel arrébb lakik a Kismélyvölgyi dűlőben. A rendőrség átfésüli a környéket. A Hír TV helyszíni tudósítójának információi szerint a gyanúsított egy bokros területre menekült, a rendőrök a nyomában vannak. A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat százezer forintot nyomravezetői díjat ajánlott fel Nyerges Zoltán kézre kerítéséért.

Nyerges Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy pénteken hajnalban az utcán megtámadta, és meg akarta erőszakolni a pécsi polgármester lányát. A 20 éves lány ellenállt, ezért a férfi brutálisan megverte, eltörte az arccsontját és az orrát is. Nyerges Zoltánt egy ipari kamera felvételei alapján azonosították a rendőrök. A gyanúsított korábban már öt évet ült börtönben nemi erőszak miatt.

A Pécs Ma cikkében azt állította, hogy a rendőrség elfogta Nyergest, de a Baranya megyei rendőrkapitányság szóvivője az Index kérdésére ezt egyértelműen cáfolta.

A legújabb információjuk, hogy pajzsokkal és gépfegyverekkel felszerelt TEK alkalmazottak vették körül az egyik házat a Magyarürögi úton. "Az utcában azt mondják az emberek, “túsz-helyzet” van. Többen helikoptert is láttak, amelyik a ház, illetve a környék felett köröz" - írják. A Pécs Ma szerint négy embert vittek el a TEK-esek a házból, két férfit és két nőt. Az MTI úgy értesült, hogy a Terrorelhárítási Központ tagjai több embert előállítottak.

A Bama.hu azt írja, Komlón is házról házra járnak a rendőrök Nyergest keresve. A lakosság részéről folyamatosan érkeznek bejelentések a rendőrségre - írja a police.hu. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok segítségét. Továbbra is várja azok jelentkezését az itt található elérhetőségekre, akik Nyerges Zoltán jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek.

Rovatok