Index Vakbarát Hírportál

Károlytáró el lesz zárva a külvilágtól

2013. április 11., csütörtök 17:50

Csak egy erdei úton lesz megközelíthető a Gyöngyösoroszihoz tartozó Károlytáró a hétvégén arra az időszakra, amíg fél pályán járhatóvá teszik a 63 lakosú településrészre vezető utat.

A munkálatok elvégzése azért halaszthatatlan, mert az intenzív csapadék nyomán balesetveszélyessé vált, mintegy 60 centiméterrel csúszott, süllyedt meg az út, és a folyamat egyre gyorsul. Hozzátette, arra kérik az ott lakókat, hogy szerezzenek be elegendő élelmiszert a hétvégére; vészhelyzet esetén a mentők bejutását garantálják, illetve a rendőrség és a tűzoltóság is ügyel a biztonságra.

A tájékoztatás szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő útpadka, illetve útrézsű megerősítését szombaton kora reggel és vasárnap kora reggel között végzik el. Szombat reggel 5 órától vasárnap reggel 6 óráig teljes útzár lesz érvényben. Ugyanakkor a Károlytáróról Bagolyirtás felé vezető erdei utat az Egererdő Zrt. járhatóvá teszi, hogy szükség esetén Galyatető felől megközelíthető, illetve arra elhagyható legyen a településrész.

A munkálatok nyomán egy nyomsávon, váltakozó irányban biztosított lesz a folyamatos közlekedés.

Károlytáró hétköznapjairól

amúgy Pista Attila számol be honlapján. "Károlytáró Gyöngyöstől 10,5 km, Mátraszentimrétől 4 km, az erdőtől 0 km. Igen, körös-körül csak erdő van. Valaha a környéken bányászat folyt. Ma nincs bánya, bolt, iskola, templom, kocsma. (Pedig igény lenne rá, mármint a boltra és kocsmára.)" – írja, és egy fotóval még a jócsaj postáskisasszonyt is bemutatja.

Rovatok