Index Vakbarát Hírportál

Feladta magát a pécsi polgármester lányának feltételezett támadója

2013. április 14., vasárnap 12:30 | aznap frissítve

Vasárnap 11:20-kor feladta magát a rendőrségen Ny. Zoltán, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadta, és bántalmazta Páva Zsolt pécsi polgármester lányát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a férfit, gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött, írja a police.hu.

A PécsMa úgy tudja, hogy a férfi feltehetően a Magyarüregi útnál bujkált, kihallgatása akár esti is eltarthat.

A pécsi polgármester 20 éves lányát múlt pénteken  hajnalban támadták meg, amikor egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé. A lánynak a szexuális erőszaktól sikerült megvédenie magát, de arc- és orrcsontja eltört, zúzódásokat szenvedett, a ruháit szétszaggatták.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság előző péntek este „Hajtóvadászat!” címmel közzétette Ny. Zoltán nevét és fényképét a  megyei rendőrség honlapján. Ny.-t azóta nagy erőkkel keresték a hatóságok, a pécsi rendőrök, a készenléti rendőrség és a Baranya megyei polgárőrség mellett a Terrorelhárítási Központ is részt vett a kutatásban.

Előző vasárnap a férfit állítólag látták bemenni egy házba, de a rendőrök nem találták ott, később a környékről négy embert vettek őrizetbe. A héten is több száz bejelentés érkezett a rendőrségre Ny. Zoltánnal kapcsolatban.

Hétfőn az Országos Roma Önkormányzat is csatlakozott a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, a pécsiek által felajánlott százezer forintos nyomravezetői jutalomhoz újabb százezer forintott ajánlottak fel.

A férfi a Blikk szerint korábban öt évet ült egy fiatal lány megerőszakolásáért, a börtönben pedig sorozatos dühkitörései miatt csaknem harminc fegyelmi eljárás indult ellene. Ny. Zoltán kevesebb, mint egy éve szabadult, az utóbbi időben egy pécsi hajléktalanszállon húzta meg magát, de onnan is kitiltották balhéi miatt.

Rovatok