Index Vakbarát Hírportál

Száraz, napsütéses idő jön

2013. április 28., vasárnap 17:28

Hétfőn a sok napsütést csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő zavarhatja, csapadék már nem valószínű – írja honlapján az Országos Meteorológiai Intézet. A déli, délnyugati szél hétfőn napközben is többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26, 30 fok között várható.

A hét további részében eleinte sok lesz a napsütés, majd az időszak második felében többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen várható zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30-40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 25, 31, az időszak végén 21, 27 fok között alakul.

Az Időkép szerint kedden is igazi nyári időben lesz részünk, bár több helyen fátyolfelhők szűrhetik a Nap fényét. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Főként délen, délkeleten a 30 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Szerdára virradóra gyenge hidegfront érkezhet, majd a hét második felében a nyárias hőmérsékletek mellett a napsütést már gyakrabban zavarhatja erős gomolyfelhő-képződés és több helyen záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Rovatok