Index Vakbarát Hírportál

Nem volt fegyvertartási engedélye az üllői gyilkosnak

2013. április 30., kedd 09:54

Engedély nélkül tartott pisztollyal ölte meg két családtagját, illetve önmagát, valamint sebesítette meg élettársa anyját S. Ferenc hétfőn Üllőn – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján. A főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Ferenc, 74 éves üllői lakos ellen.

A családi tragédia egyetlen túlélőjéről – az elhunyt élettárs szintén meglőtt édesanyjáról – csak annyit tudni, hogy az idős nő állapotát hétfő este a kórházba szállítást követően stabilizálták, de még nem tudták kihallgatni. A hvg.hu információja szerint a sérültet először a baleseti intézetbe vitték, de továbbszállították, mivel az ottani intenzív osztályon nem volt hely. Sajtóinformációk szerint az asszonyt jelenleg a Honvédkórházban ápolják, lélegeztető gépen van, de hamarosan megpróbálják felébreszteni.

Beluzsárné Belicza Andrea az M1 Ma reggel című adásában cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a családtagokon kívül másra – egy, a közelben élő fiatalemberre – is ráfogta volna a fegyvert S. Ferenc.

Hétfőn késő délután az Akácfa utca egyik családi házának udvarán a 74 éves S. Ferenc többször meglőtte élettársát, a nő fiát és édesanyját, majd öngyilkos lett. A 64 éves élettárs, 41 éves fia, illetve a fegyverét végül maga ellen fordító idős férfi a helyszínen meghalt, az elhunyt élettárs édesanyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A családi tragédia feltehető indítékai egyelőre ismeretlenek. Az MTI úgy tudja, hogy a szomszédok többször is szem- és fültanúi voltak a házból kiszűrődő hangos veszekedéseknek. Fehér Imre (Fidesz-KDNP), a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere hétfő este azt mondta: az önkormányzathoz nem jutottak el olyan hírek, melyek szerint a több mint tíz éve az Akácfa utcában lakó család tagjai között ekkora ellentétek feszültek volna. A történtek miatt a városban általános a döbbenet.

A szomszéd végignézte

Ahogy azt a Velvet tegnap megírta, az egyik szomszéd végignézte az Akácfa utcai eseményeket. A Velvetnek elmondta, hogy azért ment ki az utcára a családi házából, mert két-három lövésszerű hangot hallott, de azt hitte, csak tetőcserepek este a földre, aztán amikor úgy látta, semmi gond, visszament a házba.

Ezután újabb lövések dördültek, és hangos jajveszékelést hallott. Ekkor ismét kiment az utcára, ahol azt látta, hogy a szomszéd férfi az élettársával csinál valami a kerítésnél, akiből dőlt a vér. A nő a kerítéshez ment, belekapaszkodott, de ekkor a férfi először őt lőtte fejbe, majd a szemtanú előtt magával is végzett.

A férfi a szomszédok becslései szerint 10 éve élt a házban, de annyira visszahúzódó volt, hogy alig tudnak róla valamit, egyikük szerint gázszerelőként dolgozott.

Rovatok