Index Vakbarát Hírportál

Menthetetlen volt az őrsön agyonvert férfit

2013. május 2., csütörtök 07:22 | aznap frissítve

Belső hasűri vérzése miatt feltehetőleg a gyors kórházba szállítás ellenére sem lehetett volna megmenteni az izsáki rendőrőrsön április 8-án vallatás közben elhunyt 47 éves Bara Józsefet – írja a Népszabadság.

A mentősök jegyzőkönyve szerint az egyik orvosnak feltűntek az alvadt vértől teljesen elkékült testű halott sérülései. Amikor a rendőröknél rákérdezett erre, azt válaszolták, hogy dulakodás közben ráestek és beletérdeltek a férfi hasába. A halál okát még nem közölték a hatóságok, a végső szakértői jelentés ugyanis még nincs meg.

Az izsáki rendőrörsről április 8-án este nyolc körül tettek bejelentést a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy előállított férfi rosszul lett és meghalt. Bara Józsefet lopás gyanújával aznap délután fél hat körül vitte be két rendőr Orgoványról az izsáki őrsre. A hivatalos jelentés szerint a rendőrök a férfi "támadó jellegű magatartásának megtörése érdekében erőszakot alkalmaztak", majd „elszámoltató jellegű kihallgatásnak vetették alá, amely során vele szemben további tettlegességre került sor.”

Az eset után kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték a két rendőrt, B. Viktort és B. Csongort. Később kiderült, hogy egy harmadik rendőr is volt az izsáki rendőrőrsön aznap este. Ő megpróbálta leállítani a kollégáit, ám amikor ez sikertelen volt, elhagyta az őrsöt.

Rovatok