Index Vakbarát Hírportál

Véleményezni kell, de hozzászólni nem lehet

2013. május 2., csütörtök 12:53 | aznap frissítve

Tizenöt napja van az érintetteknek arra, hogy véleményezzék az oktatásügyi fejlesztési terveket, de „technikai hiba” miatt a dokumentumokhoz nem lehet hozzászólni, írja az Átlátszó Oktatás blog. A honlapon május 1-től nem volt elérhető el a feltöltő felület és a vélemények fogadására más lehetőséget sem javasoltak. A hiba okát a honlap nem tartalmazta és arról sem szólt, hogy mikorra javítják ki. A tervek véleményezésére viszont időre volna szükség, a Budapestről szóló értekezés ugyanis 1862 oldalas.

Nem hiba történt, közölte az Index kérdésére az Oktatási Hivatal. „A technikai ok" az, hogy a vélemények feltöltését és a beérkezett vélemények feldolgozását megkönnyítő véleményező felület beüzemelésén még dolgoznak a kollégák.

Megkeresésünk után ezért a honlapon olvasható szöveg kiegészült azzal, hogy a hibát május 3-ig hárítják el és a véleményezésre nyitva álló határidő is csak innen indul majd. A fejlesztési terveket önkormányzatok, iskolák, szülők, diákok véleményezhetik, a véleményeket elektronikus formanyomtatványon várja az Oktatási Hivatal.

Rovatok