Index Vakbarát Hírportál

Osztálykiránduláson fulladt meg a lány

2013. május 2., csütörtök 14:07

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miattt tett vádemelési javaslatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság két bajai tanárnő ellen, írja a police.hu.

A rendőrség közleménye szerint 2012. július 12-én délután több általános iskolás gyerek ment el kirándulni a két tanárnővel. A gyerekek a Baja melletti Dunafürdő városrésznél fürödtek a folyóban.

Négyen közülük egy zátony és egy kőgát közötti öbölbe úsztak. Egy 13 éves bátmonostori lány a folyó mélyebb részébe csúszott és a víz elsodorta. Az erős sodrás miatt önerőből csak egy negyedik osztályos fiú tudott partra jutni, két hasonló korú társát – egy lányt és egy fiút – két bajai férfi mentett ki a vízből.

Egy 13 éves lányt viszont elsodorta a folyó, és a kőgátnál az erős örvényben elmerült. A lány holttestét éjfél előtt a Katasztrófavédelemi Főigazgatóság „Harcsa” búvárcsoportja találta meg.

A nyomozás adatai alapján B. Ildikó és O. P. Mária megalapozottan gyanúsítható a gondatlan veszélyeztetés vétségének elkövetésével. Az iratokat a Bajai Járási Ügyészségnek továbbították.

Rovatok