Index Vakbarát Hírportál

Reggel óta utcán hevert a bezsákolt holttest

2013. május 4., szombat 13:54 | aznap frissítve

„Egy halott fekszik reggel óta a XIII. kerületben, a Szekszárdi utca és a Tomori utca sarkán letakarva. Egy rendőr és több nézelődő áll körülötte" – írta 12:30-kor egy fővárosi olvasónk, aki egy fotót is küldött. A rendőrséget is megkerestük az ügyben, ahol a sajtóügyeletes elmondta: reggel egy idős hölgy lett rosszul az utcán, de a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni.

A mentőautóba viszont nem tehették be a holttestet (előírás, hogy csak a mentőautóban elhunytakat szállíthatják), ezért egy rendőrnek kellett azt őriznie az utcán a halottszállítók kiérkezéséig.

Az elhunytat a Kegyelet Kft. szállította el, közölte este Novák Gergely, a cég ügyvezetője. Az orvosi ügyelettől 11.30 után kapták az értesítést és 12.45-kor vitték el a holttestet a helyszínről.

A rendőrség ügyeletese délután azt közölte az Indexszel: közterületen történt természetes halálesetnél nincs a rendőrnek intézkedési kötelezettsége. A vonatkozó BM–EüM–IM együttes rendelet szerint ha valaki kórházon kívül, nem rendkívüli körülmények között hal meg, legkésőbb 16 órán belül kell elszállítani. Erről a halottvizsgálatot végző orvos a halottvizsgálati bizonyítvány kiadásával intézkedik. Ha a halál okát 16 órán belül egyértelműen megállapítják, az elhunytat az eltemetés helye szerinti temetőbe vagy a temetkezési szolgáltató telephelyére kell szállítani.

Rovatok