Index Vakbarát Hírportál

Hét év a gyerekeit megrontó anyának

2013. május 13., hétfő 19:35

Hét év fegyházbüntetésre ítélt egy gyermekeit molesztáló nőt a Budapest Környéki Törvényszék nem jogerősen hétfőn. A 26 éves Cs. Beáta többször közeledett szexuálisan három nagyobb (3, 5 és 6 éves) gyerekéhez, és rendszeresen szexelt úgy felnőtt férfiakkal, hogy annak a gyerekek is a tanúi voltak.

Az asszony 2009-től 4 gyermekével együtt Erdőkertesen, a családok átmeneti otthonában kapott elhelyezést, de már a beköltözéskor gondot okozott az intézmény alkalmazottjainak a kicsik ápolatlansága, illetve az, hogy a nő a gyermekeiről való elemi gondoskodást is elmulasztotta.

A nő napközben – míg élettársa budapesti aluljárókban utcazenéléssel próbált pénzt szerezni – alkalmi kapcsolatot létesített több, az intézményben élő családos férfival. A légyottok idejére gyermekeit az intézmény dolgozóira hagyta, de az is előfordult, hogy napokra eltűnt. Megtörtént, hogy akkor létesített szexuális kapcsolatot a szobájában, amikor a gyerekei ott aludtak. Veresegyházon, az állomás melletti játszótéren, a fák között is történt hasonló eset, míg a kicsik a közelben játszottak.

A vádlott három nagyobb (3, 5, illetve 6 éves) gyermekéhez is többször közeledett szexuálisan, tiltakozásuk, sírásuk ellenére. Magatartása miatt az intézmény 2010 júliusától nem adott otthont a családnak, majd a gyerekeket a jegyző nevelőszülőknél helyezte el. A nevelőszülőknek először a kicsik szokatlan viselkedése tűnt fel: fürdetéskor mindig szorosan összezárták a lábukat és azt kérdezgették, fogják-e őket bántani – írta az ügyről a Bors. A nevelők ezután pszichológushoz fordultak, aki megállapította, hogy valamennyi gyerek súlyos szexuális traumát élt át.

A Bors információi szerint Cs. Beáta többször a kislányai nemi szervébe nyúlt, és ha tiltakozni mertek, a hajukat tépte vagy forró vizet öntött rájuk, kisfiának pedig az arcára ült és arra kényszerítette, hogy nyalogassa a nemiszervét.

A Budapest Környéki Törvényszék hét év fegyházbüntetésre ítélte a nőt háromrendbeli, a nevelése alatt álló kiskorúak sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, és négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A Szalay Csaba vezette büntetőtanács által kiszabott büntetés nem jogerős: az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Rovatok