Index Vakbarát Hírportál

Két év felfüggesztett fenékbefúvásért

2013. május 15., szerda 13:20

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki 2011. július 24-én a Villeroy&Boch hódmezővásárhelyi üzemében egy gázpiszollyal fenékbe lőtte kollégáját – írja a delmagyar.hu.

A dolog félig-meddig viccelődésnek indult: először a sértett 33 éves Sz. G. fújt rá a 25 éves Sz. A.-ra a 6 bar nyomású sűrített levegős pisztollyal, úgy 20-30 centiről. Ezután a fiatalabb férfi hátulról átkarolta kollégáját, a pisztolyt a végbeléhez nyomta, majd meghúzta a ravaszt.

Sz. G. az irtózatos fájdalomtól sokkot kapott, belei felfúvódtak, életveszélyes állapotba került. A férfi a későbbiekben hashártya-gyulladást is kapott, többször is meg kellett műteni. A szerdai tárgyaláson Varga Tibor igazságügyi orvosszakértő elmondta: a férfi 10-40 százalékos maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A tárgyaláson a vádlott szót kért, tettét beismerte és megbánta. A sértett azt mondta, „valamilyen szinten” megbocsát a történtekért. Az ügy polgári peres eljárással folytatódhat: Sz. G. 5 millió forintos kártérítési igénnyel élt az elkövetővel szemben, a kár mértékét azonban Nagy Andrea bírónő szerint a büntetőeljárás keretében nem lehetett tisztázni.

Sz. A. súlyosabb büntetést is kaphatott volna: az életveszélyt okozó testi sértés kettőtől akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A férfi kétéves büntetését a bíróság öt évre felfüggesztette.

Rovatok