Index Vakbarát Hírportál

Felnyársalt kamionsofőrt mentettek ki a 86-os úton

2013. május 21., kedd 08:04 | aznap frissítve

Egy ponyvamerevítő nyársalta fel azt a kamionsofőrt, akinek járműve egy lengyel kamionnal ütközött kedd reggel a 86-os főúton Nemesbőd térségében.

Az elsődleges adatok szerint a horvát rendszámű kamion vezetőjeelaludt a nemesbődi elágazó után. A szerelvény áttért a szemközti sávba, ahol nagy sebességgel, érintőlegesen ütközött a szemből érkező lengyel kamionnal. Az ütközéskor a horvát jármű legyalulta a másik pótkocsiját is ekkor hatolt a ponyvamerevítő az utastérbe. Az életveszélyesen megsérült férfi kimentésén egy órán át dolgoztak a tűzoltók, mentők és rendőrők. Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ehhez a tűzoltók egy fát is kivágtak, hogy a helikopter a felázott talaj helyett a 86-oson tudjon landolni – írta a Nyugat.hu. Ám miután kderült, hogy a sérült férfi állapota miatt levegőben nem szállítható, mentőautó vitte el a szombathelyi kórházba. A balestben egy másik ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A két kamion egymással szemben közlekedett, amikor érintőlegesen ütköztek, ennek következtében mindkét jármű leszaladt az útról, de egyik sem borult fel. Az egyik jármű kereke kiszakadt és négyszáz métert gurult a 86-os úton. Az egyik kamion zsákokban sót, a másik tekercsekben drótot szállított.

A baleset miatt a főutat a rendőrség részben lezárta, a forgalmat a fél útpályán váltakozó irányból engedik haladni.

Rovatok