Index Vakbarát Hírportál

Fehér port kaptak Hagyó Miklósék

2013. május 24., péntek 19:26 | aznap frissítve

A rendőrségtől úgy tudni, pénteken többen is kaptak fehér poros borítékot.

Fehér port tartalmazó borítékot kapott Hagyó Miklós családja jászberényi otthonában. Idősebb Hagyó Miklós a Szoljon.hu-nak elmondta, pénteken délelőtt felesége a napi rutin szerint vette ki postaládájukból az aznapi leveleket, és még a házba befelé menet megkezdte azok felbontását. Az egyik borítékban azonban levél helyett fehér por volt, ami kibontáskor blúzára, nadrágjára, illetve a terasz kövezetére szóródott.

A 74 éves férfi értesítette fiát, hogy vigyázzon a küldeményekkel.

Veres Éva Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén elmondták, hogy kollégáik egyelőre nem vizsgálódtak még az ügyben, csak a helyszínt biztosították pénteken. A por összetételét a megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének munkatársai vizsgálják.

A roma önkormányzat is kapott

Péntek délután fehér port tartalmazó boríték érkezett a 13. kerületi roma önkormányzat irodájába is. Az elnök, Jakab Sándor elmondta, hogy a borítékot géppel címezték meg, feladó nem volt rajta, postai bélyegző viszont igen.

Az elnök hangsúlyozta, hogy eddig nem kaptak fenyegetést, sem figyelmeztetést, így értetlenül áll az eset előtt. A rendőrség itt is megvizsgálta a helyszínt és elvitte bevizsgálni az anyagot.

Rovatok