Index Vakbarát Hírportál

Özönvíz és jégeső jön 28 fokos hőség mellé

2013. május 26., vasárnap 14:12 | aznap frissítve

Igen szélsőséges lesz vasárnaptól jövő hét végéig az időjárás: a 10 fokos, hűvös reggelek és esték mellé záport, zivatart, szélviharokat és jégesőt is kaphatunk. Szerdán és az első júniusi hétvégén viszont akár 25 fokos kánikula is beköszönthet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint május 26-án, vasárnap erősen felhős lesz az ég, bár északnyugaton hosszabb időre is kisüt a nap. Napközben az északi, északnyugati megyék kivételével többfelé várható eső, zápor, elszórtan felhőszakadással kísért zivatar. Estefelé inkább már csak a Dunától keletre valószínű tartósabb csapadék. Megélénkül, a Dunántúlon megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 fok között várható, este pedig 8-13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn is borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, de a zivatar sem kizárt. A nyugati szél megélénkül, a déli országrészben erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-10 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 12-15, délen 15-19 fok között valószínű.

A jó idő majd csak a hét közepétől várható. Bár záporok még szerdán is előfordulhatnak, nappal már melegebb lesz: akár 28 fok is lehet. Csütörtökön és pénteken viszont viharos szél, hideg jön sok felhővel. Napsütés legfeljebb csak jövő szombattól várható, 18-23 fokos nappali hőmérséklettel.

Rovatok