Index Vakbarát Hírportál

Rózsa-Flores Szilvásyra mutogatott

2013. május 30., csütörtök 20:59

Egy, a napokban előkerült felvételen Rózsa-Flores Eduardo azt állítja, hogy Szilvásy György egykori titkosszolgálati miniszter szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét, írja az mno.hu. „Mert ugye, ha visszafele nézve vagyok én, van a Gyuri, van az, aki a Gyuritól kapta” − mondja Rózsa-Flores a hangfelvételen. Szilvásy korábban tagadta, hogy ő szivárogtatott volna.

A vélhetően 2008-as felvételen a Bolíviában később meggyilkolt férfi a közvetítőt nem nevezi meg, csak Szilvásyt. A Magyar Nemzet szerint a több órás felvétel részletei sok helyen megegyeznek a Portic-Laborc találkozókról készült jegyzőkönyvekben lévő információkkal.Laborc Sándor egyik beosztottjával, Glemba Zoltánnal a felvételen ugyanis arról beszél, hogy Szilvásy utasítására szivárogtatták ki a beszédet.

Rózsa-Flores azt is hozzáteszi, hogy a döntést a kiszivárogtatásról Gyurcsány Ferenc, illetve tanácsadói köre hozta meg. Gyurcsány Ferenc legutóbb azt nyilatkozta, hogy szerinte nem a miniszterelnöki hivatalból, hanem a pártközpontból jutott ki a felvétel.

Az elmúlt hetek őszödi beszéddel kapcsolatos fejleményeiről itt találja cikkeinket.

Rovatok