Index Vakbarát Hírportál

85 millió forint nem létező külföldi lovakért

2013. május 31., péntek 18:27

Két férfi, lókereskedőnek kiadva magát, 85 millió forintot csalt ki egy szarvasi nőtől. Az elkövetők további négy embert is átvertek.

Az eddigi információk alapján a szarvasi R. Béla és az öcsödi K. Gábor az elmúlt években lovak külföldi értékesítésével és az abból származó busás haszon ígéretével csalt ki 85 millió forintot egy szarvasi nőtől.

A sértettől első alkalommal, 2012 tavaszán 2,2 millió forintot kértek. Ezt követően a két elkövető a lovakkal kapcsolatos egyéb költségekre és lovak vásárlására hivatkozva egyre több pénz átadását követelte. Ezt azzal indokolták, hogy ha a sértett nem ad több pénzt, akkor elveszíti korábban befektetett pénzét is.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a csalók hasonló módszerekkel további négy embert tévesztettek meg, akiktől 1 és 20 millió forint közötti összeget csaltak ki. Az így összegyűjtött pénz összege meghaladja a 100 millió forintot, és a rendőrség feltételezi, hogy vannak még további károsultak is.

A szarvasi rendőrkapitányság a két férfit kedden hallgatta ki csalás megalapozott gyanúja miatt. Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Rovatok