no

Index Vakbarát Hírportál

Bokáig ért a víz a Mammutban

2013. június 8., szombat 18:05 | aznap frissítve

UPDATE: A Mammut II be van zárva, a földszinten biztonsági őrök irányítják ki az embereket. A bevásárlóközpont másik fele működik. Az egyik bankfiókban erőteljesen pakolnak, egyébként nem látszik sokminden a délutáni eseményekből. Néhol kisebb tócsákban áll a víz, de szerintem (és a biztonsági őr szerint is) holnap reggel minden üzlet rendesen ki fog nyitni.

- írja Gábor.

Ez történt a Mammut II-ben:

„A mennyezetből és a falakból ömlik a víz, amely az első emeleten bokáig ér. A földszinti boltok az északi szárnyon kezdenek elázni" – írta egy olvasónk a Széna téren lévő Mammut bevásárlóközpontból.

Tudósítónknak a helyszínen többen azt mondták, hogy az esőt nem bírta az épület, de mások csőtörésről is beszélnek. Úgy tűnik, hogy az első emeletről jön a víz, ami több üzlet előtt is áll, helyenként bokáig ér.

A bevásárlóközpont nincs bezárva, de az üzletek egy része igen, attól függően, mennyire érintette a víz. Vásárlók is vannak a Mammutban, miközben a takarítók vödrökbe gyűjtik az emeltről több helyen esőszerűen még mindig csöpögő vizet. A szökőkút működik, a mozgólépcsők viszont állnak.

Kerestük telefonon a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központot, de sem az üzemeltetésnél, sem a vízbetörésben érintett Mammut 2 információnál nem vette fel senki. A Mammut 1 információsa viszont egyelőre maga sem kapott információt a másik épületben történtekről.

Kisdi Máté , a Fővárosi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy tűzoltói segítséget nem kértek a Mammutban.

Rovatok