Index Vakbarát Hírportál

Gyanúsított lett a kerítésugró képviselő

2013. június 12., szerda 14:43

Beugrott Zugló Római parton álló üdülőjének kerítésén, és lefotózta az addig előle is eltitkolt ingatlant a zuglói önkormányzat egyik képviselője, akit ezért most magánlaksértés elkövetésével gyanúsítanak. A képviselő az akció idején még a kerület vagyonkezelő cégének felügyelőbizottsági tagja volt.

Magánlaksértés gyanúsítottja lett az elmúlt napokban Várnai László, a XIV. kerületi önkormányzat LMP-s képviselője, tudta meg az Index.

Várnai egy Római-parton található üdülőt látogatott meg még áprilisban. Az üdülő, amely az épület falára erősített tábla szerint hivatalosan gyerektábor, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. tulajdona. A képviselő szerint csengetett, de a biztonsági őr aludt, és csak akkor ébred fel, amikor ő már beugrott a kerítésen.

A 250 méter hosszú, Királyok útján található telken több apartman és külön konyha is található. Az épületekről készült fényképek Várnai blogján láthatóak.

A képviselő azt mondta,  azért próbált közvetlen információkat szerezni Zugló III. kerületben álló ingatlanáról, mert az üdülőről korábban többször is hiába tett fel kérdéseket a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. elnökének, nem kapott válaszokat. Azt is csak a biztonsági őrtől tudta meg, hogy a kerület el akarja adni az ingatlant.

Várnai áprilisban még a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő-bizottsági tagja volt, és ebben a minőségében próbálta megtudni, hogy miért áll üresen évek óta a vízparti területen lévő gyerektábor, amikor a kerület a romos BVSC-ben szervez nyári táborokat a kerületi fiataloknak. Az ellenzéki képviselőt májusban kiszavazták az fb-ből. A képviselő szerint a rendőrség először tanuként hallgatta meg a Vagyonkezelő igazgatójának feljelentése alapján indult ügyben, de miután  elismerte, hogy ő járt az üdülő területén, eljárás alá vonták.

Rovatok