Index Vakbarát Hírportál

Hűtlen kezeléssel vádolják a csepeli MSZP elnökét

2013. június 28., péntek 13:02

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, önkormányzati képviselő ellen. A vádirat másolatát a csepel.info közölte. A vád szerint egy csepeli sportegyesület évekig használhatta a csepeli önkormányzat egyik ingatlanát fizetés nélkül.

A csepeli sportegyesület 1995. decemberétől bérelte Csepel önkormányzatától a XXI. kerületi ingatlant, melyben a klub működött. 2006. decemberétől a csepeli önkormányzat képviselőtestülete az ingatlant forgalomképesnek nyilvánította, a vagyonkezelői jogot pedig átadta annak a csepeli vagyonkezelő cégnek, melynek az ügyvezetője akkor Szenteczky volt.

A sportegyesület képviselője a bérleti szerződés lejárta - 2007. május 31. - előtt megkereste a vagyonkezelőt az ingatlanbérlet meghosszabbítása miatt. A szerződést viszont annak ellenére nem írták alá, hogy a vagyonkezelő elkészítette a feljegyzést az egyesület szerződéskötési szándékáról, valamint elkészült a szerződés tervezete is.

A vádiratban az áll, hogy az elkészült iratokat Szenteczky János ügyvezetőhöz eljuttatták, azonban ő azokat nem írta alá, de arról sem intézkedett, hogy a sportegyesület az épületet elhagyja, ezért azt 2007. május 31-től 2011. május hónapig használták bérleti díj fizetése nélkül. A bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány a vádirat szerint 1,2 millió forint.

Rovatok