Index Vakbarát Hírportál

Tolvajt fogott Révész Máriusz

2013. június 28., péntek 06:32

A Blikk hőst faragott a fideszes politikusból, de Révész Máriusz szerint nem minden úgy történt, ahogy a lap megírta. Viszont a csibészt tényleg ő csípte nyakon.

Üldözőbe vett, majd elfogott egy tolvajt Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő Kőbányán - írja a Blikk. "Két gyermekemmel tartottam haza, amikor azt vettem észre, hogy az egyik lakatlan ház tetejéről egy tolvaj éppen leszedi a vasból készült hófogókat. Odasiettem, az egyik szomszéd már hívta a rendőröket, akik nem mutattak nagy érdeklődést. Ezért felhívtam a kerületi rendőrkapitányt, hogy intézkedjen. A tettes, egy 16 év körüli fiú, erre elkezdett szaladni, én pedig utána" - mesélte a politikus a lapnak.

A tolvaj a parkoló autók közé rohant be. A Blikk szerintazonan Révész tudta, "ilyen könnyen nem nyerhetett egérutat a tolvaj", a politikus gyanította, hogy "a közelben rejtőzhetett el". Így is történt, a fiú egy közelben parkoló furgon alá kúszott be. Itt feladta a harcot és megvárta a rendőröket.

A Blikk úgy tudja, a fiú a pilisi gyerekotthonból szökött meg, s már nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel. Most újabb büntetőeljárás indult ellene lopás miatt.

Frissítés: Révész Máriusz szerint nem pontosan úgy történt az akciófilmbe illő eset, ahogy a Blikk megírta. A politikus ezt írta az Indexnek:

Nem én vettem észre, hogy a ház tetejéről egy fiatalember szedi le a fémből ksézült hófogókat, hanem a ház szomszédjai. Mire én hazaértem, addigra már az úttest is teli volt dobálva hófogókkal, és a tettes már az utcán állt, a ház szomszédjai között. Az egyik szomszéd elmondása szerint, mikor az autójával hazafelé tertott az egyik ház tetejéről lerepülő majdnem eltalálta az autóját. Ekkor egy másik úrral az utcából leparancsolták a gyereket a házról, akit közrefogtak és hívták a rendőrséget. Ekkor értem oda, és kérték, hogy hívjam én is a rendőrséget. Miközben telefonáltunk a fiatalember hirtelen futásnak eredt. Ekkor már vonalban voltam a kerületi rendőrkapitánnyal, akinek jeleztem, hogy a tolvaj merre fut. A fiatalember többszöri irányváltás után sem tudott lerázni, a Kápolna téren beszaladt az autók közé, ahol eltűnt. Az eset néhány pillanatig érthetetlen volt, mert alig 15-20 méter előnye volt. Egy járókelő javaslatára néztem be az autók alá, ahol egy mikrobusz alatt meg is láttam. Eddigre autóval már odaért az az úr is, aki a háztetőről elfogta. A rendőrségnek jeleztem, hogy hol értük utol az elkövetőt és a rendőrség példás gyorsasággal intézkedett. 2 percen belül nagy erőkkel a helyszínen voltak. A cikkben megjelentekkel szemben, sohasem állítottam, hogy én láttam a háztetőn a fiatalembert, hogy én fogtam volna el, és azt sem, hogy a rendőrség nem mutatott nagy érdeklődést. A rendőrség gyorsaságát az ügyben csak dícséret illeti. Sajnos a cikket a tegnapi sürű elfoglaltságom miatt nem kértem, hogy megjelenés előtt küldjék el. Ez hibának bizonyult.

Rovatok