Index Vakbarát Hírportál

A főügyészség szerint Balogh József megverte élettársát

2013. július 3., szerda 12:57

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Balogh József országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a fideszes politikus április 28-án hajnalban fülöpházi otthonukban bántalmazta az élettársát, aki súlyosan megsérült.

„A főügyészség által beszerzett bizonyítékok alapján a súlyos testi sértés bűntettének korábbi gyanúja megalapozottá vált” – olvasható a közleményben.

Balogh József az eset után másfél nappal azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett a vak komondorjukon, és úgy szerezte a sérülést.

S. Teréziát szerdán engedték ki a kecskeméti kórház szájsebészetéről. Egy családtagja szerint három helyen tört el az orra és az arccsontja, „az egész feje be volt kötözve”.

A megvert asszony először megpróbált kilépni a kapcsolatból, néhány napja azonban arról számolt be a Blikknek, hogy rendeződtek a dolgok kettejük között, sőt akár feleségül is menne a képviselőhöz.

Az erőszakról szóló hírek hallatán a Fidesz-frakció elítélte a családon belüli erőszakot, és ezt Balogh tudomására is hozta. Balogh ezt követően kilépett a kormánypárti frakcióból, azóta függetlenek országgyűlési csoportjához tartozik, mandátumáról nem mondott le.

Rovatok