Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz-székháznál intézkedő őrző-védő is ott volt a lövöldözésnél?

2013. július 5., péntek 08:55 | aznap frissítve

A Blikk értesülései szerint a márciusban a Fidesz székházban feltűnő Sz. Ferenc is ott volt az Üllői úton szerdán történt verekedésnél, ahol néhány riasztópisztolyból leadott lövés is eldördült. A lap azt írja: két szigethalmi társaság háborúzott egymással. A reptér irányából száguldva, egymást leszorítva érkezett egy Toyota terepjáró és egy BMW a Heim Pál Gyermekkórház elé. A két kocsiból egyszerre ugráltak ki az emberek, baseballütő, vascső és még lőfegyver is előkerült.

A szerdai utcai verekedés ügyében a rendőrség egyelőre egy embert gyanúsít. J. János ellen garázdaság miatt indítottak eljárást. A kihallgatott fér­fiak azt állították, hogy csak riasztófegyverrel tüzeltek, de ez utólag gyakorlatilag rekonstruálhatatlan. A Blikk forrásai szerint a Nagyvárad téri csomópontnál köztéri kamera is rögzítette a történteket.

Sz. Ferenc akkor vált ismertté, amikor márciusban egy főleg egyetemistákból álló csoport mászott be a Fidesz székházának udvarára, majd onnan a ház két földszinti erkélyére, hogy az alkotmány negyedik módosítása ellen tiltakozzon.

A székházat kigyúrt őrök védték, akikhez erősítés is érkezett. Köztük volt Sz. Ferenc is, aki a Fradi Security embereként dolgozik. Sz. Ferenc több diákot megragadott és kiráncigált az utcára. A Fidesz szerint az őrző-védők feladata az volt, hogy erőszak nélkül, "vizuális elrettentéssel" oldják meg az ügyet. Később Facebook-oldalán Sz. Ferenc azt írta: sem Kubatov Gábor, sem más nem bízta meg ilyen feladattal, csak Fidesz-tagként erkölcsi kötelezettségének tartotta, hogy pártját támogassa a nehéz helyzetben.

Rovatok