Index Vakbarát Hírportál

Jogszerűen lőtték le a fegyveres ámokfutót Szombathelyen

2013. július 5., péntek 17:44

Jogszerűen és szakszerűen használta a fegyverét az a rendőr, aki egy dühöngő férfit célzott lövésekkel fékezett meg egy hete Szombathelyen a Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának épülete előtt, közölte Vassné Szele Adrienne, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi a pszichiátria udvarán éghető anyagot locsolt szét, tüzet gyújtott, végül pedig lövöldözni kezdett. A férfit a vállán, a combján és a lábfején sebesítették meg a golyók, a mentők a kórházba szállították, műtéten esett át.

Még folyik a nyomozás, szakértői véleményekre várnak. Noha a férfi tett vallomást, az abban megjelölt indítékot egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra a rendőrség.

A szóvivő azt mondta, hogy a férfi egy Walther P22 PAK típusú, 9 milliméteres kaliberű gázriasztópisztolyból adott le lövéseket a rendőrökre, akik a szakértő szerint sem ítélhették meg biztosan, hogy éles fegyverből származnak-e a feléjük irányuló lövések.

A meglőtt 36 éves férfit – akinél elfogása után egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak – nem a pszichiátrián ápolták, a kora reggeli órákban autóval érkezett az egészségügyi intézménybe, a portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni.

A rendőrség az előzetes letartóztatásban lévő férfit közveszélyokozás bűntettével és hivatalos személy sérelmére elkövetett erőszakkal gyanúsítja.

Rovatok