Index Vakbarát Hírportál

Sírt rongált a szekszárdi kormánytisztviselő

2013. július 17., szerda 17:33 | aznap frissítve

Sírrongálás miatt indult eljárás a Tolna Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának osztályvezetője ellen. A kormányhivatal szerdán együttérzését fejezte ki a rongálásban érintett családoknak.

Tóth Ferenc kormánymegbízott az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormányhivatal megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik munkatársát a rendőrség tetten érte sírrongálás közben. A hivatal apparátusa elfogadhatatlannak tartja a történteket - közölte.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról adott tájékoztatást, hogy a múlt szombaton a szekszárdi alsóvárosi temetőben a rendőrök tetten érték Ny. Árpádot, aki ledöntötte egy síremlék egy részét.

A Blikk.hu információi szerint a 46 éves Dr. Ny. Árpád hétköznap bajba jutott embereken segített, hétvégén pedig dühében megboldogult orvosok, ügyvédek, iskolaigazgatók fejköveit borította le, de volt, hogy üres sírokat sem kímélt. Összesen mintegy egymilliós kárt okozott. Decemberben kezdődtek a sírrongálások, azóta legalább nyolcszor csapott le.

Az egyik járőr egy terebélyes fa lombkoronájában bújt el, és több órán át lesben állt, majd a tetthelyről sietve távozó Ny. Árpádot a fáról leugorva a helyszínen elfogta.

A kormánytisztviselő pszichiátriai kezelés alatt áll, jelenleg betegszabadságát tölti. Munkajogi lépésekre csak a büntetőjogi felelősség tényleges megállapítása után kerülhet sor.

A megyei rendőrség elsődleges adatai szerint „személyes harag és bosszú" volt az indítéka. A szóbeszéd szerint egy tavaly elhunyt háziorvos lehetett az elsődleges célpont, akinek nyolcszor döntötte le a sírkövét.

Rovatok