Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Szigetszentmiklóson

2013. július 25., csütörtök 08:56 | aznap frissítve

Lövöldözés volt reggel Szigetszentmiklóson. Egy férfi több lövést adott le, a kezén sebesített meg egy férfit és egy teherautó kerekét is kilőtte. Úgy tudjuk, egy válófélben lévő pár között tört ki veszekedés.

A 35 éves férfi és 33 éves felesége már három éve külön élnek. Két gyermekük van, és a napokban mondták volna ki a válást. Csütörtök reggel a férfi fegyverrel a kezében ültette be autójába a nőt és arra kényszerítette, hogy oda menjen, ahova ő mondja.

Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg, ahol egy nemzeti dohánybolt van. Az Origo információi szerint itt dolgozik a nő új párja, egy 28 éves halászteleki  férfi. 

A férj itt legalább hat lövést adott le egy Parabellum pisztollyal. A 28 éves férfit a kezén sebesítette meg, de kilőtte egy teherautó kerekét is.

A helyszínre riasztották a Terrorelhárítási Központ munkatársait. A férj a feleséget ekkor egy füves területre vitte, ahol  végig a kezében volt a pisztoly.

A TEK közleménye szerint egy túsztárgyaló beszélt a férfival, majd a férfi letette fegyverét és autója felé indult. Ekkor a TEK-esek "életveszélyes sérülést nem okozó speciális felszerelésükkel" ártalmatlanná tették a túszejtőt és átadták a mentősöknek. A férfi hozzáértő módon kezelte fegyverét, mert sportlövő - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a helyszínen.

Egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba, közölte az MTI-vel az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A súlyos sérültnek a keze sebesült meg.

Rovatok