Index Vakbarát Hírportál

Bármi van, 3,8 milliárdért épít teret a Közgép

2013. július 31., szerda 11:14

A győri Dunakapu tér felújítását, ahogy tavaly, most is a Közgép vezette konzorcium nyerte, ráadásul ugyanannyit kérnek, mint tavaly, pedig azóta módosultak a tervek. Jövő év végén adhatják át a megújult főteret.

A Kisalföld szerint ugyanúgy a Közgép vezette konzorcium nyerte a Győr főterének felújítására kiírt tendert, mint háromnegyed éve, ráadásul most is éppen 3,8 milliárd forintért vállalták a munkát, annak ellenére, hogy a tervek időközben nagyot változtak.

A győri önkormányzat egyszer már kiírta a Dunakapu téri kivitelezésről szóló tendert tavaly nyáron, amit a Közgép Zrt., a Magyar Aszfalt Kft. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyert meg. Szerződést akkor végül mégsem kötöttek velük, mert a Fejér Megyei Kormányhivatal nem tudta időben eldönteni, hogy mi legyen a téren feltárt bástyamaradványok és más régészeti emlékek sorsa. Azóta kiderült, hogy épülhet mélygarázs a téren, de csak kisebb alapterületen, ezért az új tervek háromszintes, több mint 250 autó befogadására alkalmas mélygarázs épül majd.

A Kisalföld szerint az új nyertes konzorcium tulajdonképpen a régi: annyi csupán a különbség, hogy a Strabag tulajdonában lévő Magyar Aszfalt helyett maga a Strabag szállt be a konzorciumba, és a 3,8 milliárdos ajánlat is maradt, annak ellenére, hogy átalakították a mélygarázs terveit, és a felszínen is több ponton módosultak a tervek.

A teret egyébként az eredeti tervek szerint már át kellett volna adni, a csúszást az ásatás elhúzódása, a késve megszületett örökségvédelmi határozat, valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület fellebbezése okozta. A munkálatok várhatóan 2014 végére fejeződnek be.

Rovatok