Index Vakbarát Hírportál

Eddig tíz letelepedési kötvény kelt el

2013. július 31., szerda 07:05 | aznap frissítve

Egyelőre tíz magyar letelepedési államkötvényt jegyeztek le a külföldiek, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a külföldi befektetőket célzó program ugyan csak nemrég indult, és több közvetítő cég még el sem kezdte a működést, máris puhulhatnak az igénylés feltételei.

A lap szerint a lehetséges ügyfelek észrevételei alapján két szabályon változtatna a kormány várhatóan szeptembertől. Egyrészt eltörölnék azt az előírást, hogy a letelepedési engedély birtokában a külföldi nem tölthet hat hónapnál hosszabb időt Magyarországon kívül, most ugyanis ilyen esetben visszavonhatják az engedélyt. Úgy tudják, a potenciális ügyfelek kifogásolják azt is, hogy a magyar engedéllyel évente kétszer Magyarországra kell látogatniuk családtagjaikkal.

Rontja a hazai letelepedési program versenyképességét a nemzetközi mezőnyben az is, hogy az adósságkezelő és az ügyfelek közötti közvetítő cégek magánvállalkozások, ezért a Magyar Nemzet szerint elképzelhető, hogy a közvetítők részéről egyfajta bankgarancia beszerzését írják majd elő.

Rovatok