Index Vakbarát Hírportál

Tömegverekedés egy illegális kutyatelepen

2013. augusztus 1., csütörtök 15:39 | aznap frissítve

Verekedés tört ki egy illegális kutyatelepen állatvédők és a telep tulajdonosa között, a vitának végül az időközben kihívott rendőrök vetettek véget, derül ki a Tv2 szerdai riportjából . A verekedés akkor tört ki, amikor a telep tulajdonosa rátámadt az egyik állatvédő nőre, mire több állatvédő a nő segítségére sietett. Az állatvédők lakossági bejelentésre érkeztek a helyszínre: a bejelentés szerint rossz körülmények között, lopott kutyákat is tartanak a telepen, egy nő meg is találta kutyáját, ami több hónapja a tűnt el a kertükből.

A helyszínre érkező Tetovált Állatmentők, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, valamint a Julius-K9 akciójának célja azt volt, hogy a telepen tartott állatok állapotát felmérjék, azokat szükség esetén ellássák, chipjüket ellenőrizzék. A környéken bóklászó kiskutyákat összegyűjtötték, autóba tették. Így várták a rendőröket és a hatósági állatorvost. A helyszínen tartózkodó üzemeltető azonban rátámadt az egyik állatvédőre, amiből kisebb tömegverekedés alakult ki.

A telepre érkező hatósági állatorvos azt mondta, hogy a kutyák tartási körülményei a jogszabályoknak megfelelnek. A chip-leolvasás és az oltási könyvek ellenőrzése során kiderült, hogy a 27 kutyából csak háromnak van azonosító chipje. Ebből kettő olyan tulajdonosokhoz vezet, akik már egy éve keresik kutyájukat. Oltási könyve összesen csak 9 kutyának volt, 2011-es oltásokkal. A kilenc könyvből hét az egyik hajléktalan telepőr nevére szólt, aki a kutyák nevét sem tudta. A telepen nem volt vízvételi lehetőség, sem a kölyökkutyák ápolásához szükséges eszköz vagy élelem. A földterület  ilyen jellegű használatára, konténer elhelyezésére nincs engedély.

A riportból az derül ki, hogy a verekedőket előállították, az állatvédőket tanúként hallgatták ki.

Rovatok