Index Vakbarát Hírportál

Megvertek és kiraboltak két fiatal nőt a Vígszínháznál

2013. augusztus 4., vasárnap 12:30 | aznap frissítve

Kiraboltak és megvertek két fiatal nőt (egyikük huszonnyolc éves) szombaton hajnalban Budapesten, a Vígszínház oldalában, az éjszakai busz megállójában. A támadók egy taxiból ugrottak elő, miután összeszólalkoztak velük. Ezután megverték és letépték a táskájukat, és visszaültek a taxiba. Mindezt valószínűleg végignézte a sofőr, aki a támadás után elfuvarozta a verekedőket. Az egyik támadó még aztuán is ütött a tűsarkújával, hogy letépték róla a miniszoknyát.

Megerősítette a rendőrség az Indexnek a történetet, bár a rablást és a verekedést megelőző kiabálást és a részleteket nem említették. Három támadó volt, két nő és egy férfi. A két fiatal nőre a nők támadtak rá, a férfi csak nézte, mi történik. A rendőrök is úgy tudják, hogy a támadók egy taxiból ugrottak elő, és a rablás után ugyanabba a taxiba ugrottak vissza.

Az Index elérte az egyik megvert lány édesanyját is. Azt mondta, hogy a rablás veszekedéssel kezdődött: a két megvert nő a békesmegyeri éjszakaira várt, amikor egy taxiból feléjük repült egy sörösüveg. Rákiáltottak a taxiban ülőkre, mire ők kiugrottak, és elkezdték őket ütlegelni. Az egyik támadó nőn tűsarkú cipő volt, és azzal ütötte a megvert lányt: ezt még azután is folytatta, hogy védekezésből leszakították a fehér miniszoknyáját. A képen egyébként a tűsarok nyoma látszik. Verekedés közben a támadók leszakították az egyik fiatal nő táskáját, és elvitték a mobiltelefonját is.

Az egyik megvert nő, akinek az anyukájával beszéltünk,  vasárnap már kórházban volt. Már jobban van, és teljesen meg fog gyógyulni, de a kedve még nem túl jó. Ráadásul van egy ötéves kislánya is, ő reggel nagyon meg volt lepve, amikor látta anyukája arcán a sebeket.

A rendőrséget egy járókelő értesítette, aki még a körúton találkozott a két megvert lánnyal. Ő javasolta nekik, hogy hívják ki a rendőrséget, de a lányok inkább hazamentek, végül ő maga szólt a rendőröknek. Szombaton aztán az egyik lány is elment a rendőrségre.

A rendőrök nem tudták megmondani, vajon kényszerítették-e a taxisofőrt, aki valószínűleg látta, hogy mi történik. Azt is próbálják kideríteni, hogy melyik taxitársasághoz tartozott az autó.

Rovatok