Index Vakbarát Hírportál

Orális szexről érdeklődik a BME a gólyáknál

2013. augusztus 9., péntek 10:31

Alaposan átvilágítja a gólyatáborba jelentkezőket a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (BME GTK) – írta meg azatlatszooktatas.blog.hu. A portál arról értesült, hogy a szervezők egész alakos fotót, Facebook-profilt kérnek kötelezően minden jelentkezőtől, valamint egy „erkölcstesztnek” nevezett kérdőív kitöltését.

A BME GTK Hallgatói Önkormányzatánál azt válaszolták, hogy az egész alakos képek révén „könnyebb dolguk lesz a csapatokat vezető instruktoroknak”.

Bár ennek gyakorlati haszna is kérdéses, az végképp nem világos, hogy mi szükség van az úgynevezett „erkölcstesztre", ami nem más, mint egy Griffor-teszt, amelynek tudományos alapja nincs, ám annál több benne a perverziók iránti érdeklődés: „ittál-e hányást, bejön-e a pedofília, fogdostak-e már orgazmusig, fürödtél-e már ellenkező nemű emberrel, használtál-e szexuális segédeszközt, maszturbáltál-e, feküdtél-e le nálad kétszer idősebb emberrel" – sorolja a kérdéseket a blog.

Kérdéseket vet fel a gyakorlat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény ismeretében is. Eszerint személyes adatokat kezelni csak az adatközlő hozzájárulásával lehet, úgy, hogy az adatokat begyűjtő fél tisztázza az adatgyűjtés célját, időtartamát és azon személyek körét, akik hozzájuthatnak az információkhoz.

A BME GTK erről nem adott tájékoztatást a kikérdezett gólyáknak.

Rovatok