Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a hidegfront

2013. augusztus 9., péntek 17:55

Péntek estére nyugaton elérte az országot hidegfront – írja az Időkép.hu. Az Alpokalján már felfrissült a levegő: néhol csak 16-18 fokot mutatnak a hőmérők, több helyen 2-3 centis jég esett. A Balatonnál viharos a szél, Fonyódon a Kilátóban elhelyezett szélmérőnk 101 km/órás széllökést is mutatattak. Éjfél környékén már Budapesten is a 90 km/órásak voltak a széllökések.

Szombaton többek között felhőszakadás, zápor, zivatar, jégeső, szél, nyugaton 25-27, keleten pedig 27-33 várható. Zivataroktól függetlenül erős, nyugaton viharos lesz az északnyugati szél.

Vasárnapra kevesebb felhő marad az égen, már csak a keleti tájakon fordulhat elő eleinte elszórt zápor, esetleg zivatar. Mindenhol enyhül az idő: 25-30 fok közötti decens nyári napra számíthatunk.

Hétfőn 26-31 fok között ingázik a levegő hőmérséklete, nem lesz eső, mehetünk a strandra. Meteorológusok körében az a pletyka járja, hogy az időjárás augusztusban már nem készül az eddigiekhez hasonló akciókra, így várhatóan szeptemberig már nem kell hőségre számítani.

Rovatok