Index Vakbarát Hírportál

Kopizta pályázatát a Kölcsey igazgatójelöltje

2013. augusztus 13., kedd 15:29 | aznap frissítve

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium vezetésére kiírt pályázaton az egyik jelölt egy bizonyíthatóan másolt pályázatot adott be és senki sem támogatta a tantestületből, a másik jelölt viszont 67-ből 66 szavazatot kapott, mégsem nevezték ki - írja az Átlátszó Oktatás blog.

Az elsősorban kéttannyelvű, magyar-francia osztályairól ismert gimnázium által kiírt pályázatokat július 31-ig kellett elbírálni. Az iskola vezetésére ketten pályáztak, Bazsáné Szabó Marianne és Fazekas Csaba.

Fazekas Csaba 1982-ben a Kölcseyben érettségizett, és 1988-tól ott tanít magyart és oroszt. Volt osztályfőnök, a diákönkormányzatot segítő pedagógus, a Közalkalmazotti Tanács tagja, vezetőtanár, évkönyvszerkesztő, és 1995-től ő az iskola egyik igazgatóhelyettese is. Bazsáné a Szolnoki Főiskola docense, korábban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium osztályvezetője, majd a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai tanácsadója volt.

Bazsáné pályázata számos ponton egyezik Navrasics Endre balatonszentgyörgyi iskolaigazgató tavalyi pályázatával. A blog informátora szerint olyan szemérmetlenül kopizták, azaz schmittelték a dokumentumot, hogy abban még a napközi fejlesztéséről szóló, azonos mondat is benne maradt, holott a Kölcsey az egy gimnázium.

Pályázatban egy az egyben szerepel az a rész is, hogy „Ha egészség van, minden van”, „mens sana in corpore sano”  - Az iskolai környezeti nevelés fontos és elengedhetetlen része az egészségnevelés. Bazsáné pályázatában mindössze összehúzták a bekezdést, így az idézetet egyszerűen a bekezdés folyószövegébe írták.

Árulkodó az is, hogy Bazsánénak szó szerint ugyanazok a tervei a budapesti gimnáziumban, mint Navrasics Endrének a balatonszentgyörgyi óvodában és általános iskolában: az egészségfejlesztés szemléletének széleskörű elsajátítása, az iskola környezetének szebbé tétele, kirándulások szervezése, egészségnevelési csoport létrehozása és az orvosi szoba rendszeres használata.

A pályázatokat a szülői munkaközösség is minősítette, amely Bazsáné pályázatáról azt írta, hogy az nem színvonaltalan anyag, hanem ,,megcsúfolása mindannak, amivel kapcsolatba hozható" és bizonyíthatóan az internetről lopták.

A tantestületből Bazsáné pályázatát senki nem támogatta, Fazekas Csabát pedig egy híján mindenki. Fazekas Csabát azonban nem nevezték ki, a pályázat eredménytelenül zárult. A pályázatot hamarosan ismét kiírják.

A blog szombaton arról írt, hogy két jászsági iskolában is botrányba fulladt az igazgatóválasztás. Az egyik helyen hiába támogatta mindenki a súlyosan szegregáló iskola eddigi vezetőjét, a kormányzat nem nevezte ki, a másik helyen egy Fideszes erősember manipulálta a választást.

Rovatok