Index Vakbarát Hírportál

Soros György tartja ki a civil ellenzéket

2013. augusztus 14., szerda 13:06

A kampányüzemmódra izzított Heti Válasz a múlt heti médiaügyi „leleplezése” után csütörtöki lapszámában újabb szenzációs tényfeltárást ígér. A hetilap honlapjára felkerült előzetes alapján ezúttal arról lesz szó, hogy Soros György félmilliárd forinttal támogatta „Orbán ellenfeleit”. Erre a bizonyítékot nem más szolgáltatta, mint Roger Scruton brit konzervatív filozófus, aki szerint Magyarország ellen valóban létezik egy összeesküvés.

Scruton hazánk rossz nemzetközi sajtója mögött a „Soros-hálózatot” sejti, melyhez nemcsak a spekuláns saját milliárdjai tartoznak, hanem a Norvég Alap óriástámogatásai is. A Heti Válasz emlékeztet arra, hogy Soros György 2007-ben bezárta alapítványát, azonban a „teátrális kivonulás" után megindult a „visszaszivárgás”, melynek keretében tavaly már közel félmilliárd forintot költött a magyarországi civil szervezetek megerősítésére – melyeket a hetilap a szokásos csúsztatással en bloc a baloldalhoz sorol.

A Heti Válasz Soros fő kedvezményezettjeként a TASZ-t említi, melynek soraiból kikerült az E2014 társelnöke, Juhász Péter, és mellyel kapcsolatban az előzetesben nem említi meg, hogy a 2006. őszi zavargások során a Fidesszel együtt határozottan fellépett a baloldali kormány támogatta rendőri erőszak ellen. Ezenkívül előkerülnek az „Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok” is, például a „harcosan abortuszpárti” Patent Egyesület vagy a női jogvédelemben utazó Mona Alapítvány, illetve a Háttér Társaság a Melegekért, melyekről ki fog derülni, hogy majdnem 100 százalékban Soros György „kitartottjai".

A kormány kedvenc hirdetési felületének számító hetilap „uniós pótkasszaként, kvázi közpénzközvetítőként” működő pénzalapnak tartja a Norvég Civil Támogatási Alapot, melynek elosztási mechanizmusában nagy szerepe van a „Soros-stábnak”. A 3,5 millió eurós összeg harmada landolt a lap szerint „Soros-kompatibilis közéleti műhelyeknél”, a polgári olvasó számára bizonyára felháborító összegnek számító 35 millió forintot nyert el például a Krétakör. De a Roma Sajtóközpont is kapott 100 ezer eurós támogatást, méghozzá a Heti Válasz információi szerint azzal a magyarázattal, hogy „kell a választás előtt robbantani valamit a romapolitikában, amit ki lehet vinni Brüsszelbe".

Rovatok