Index Vakbarát Hírportál

Tucatnyi fát vágnak ki újabb parkolók miatt

2013. augusztus 15., csütörtök 12:40

Egy harmadik kerületi olvasónk jelezte csütörtök délelőtt, hogy a Dereglye utcában több tucat fát vágnak ki azért, hogy ott az önkormányzat fizetős parkolóhelyeket alakítson ki. Olvasónk elmondása szerint a környező utcákban már korábban is kialakítottak új parkolóhelyeket, itt azonban fájdalmasan sok fát kell kivágni ehhez.

Ráadásul − korábban fakitermeléssel foglalkozó − olvasónk szerint egy néhány órás munkát végeznek lassan két napja, láthatóan-hallhatóan nem megfelelő szerszámokkal. Olvasónk azt is jelezte, hogy a dolog azért is problémás, mivel a kivágott fák melletti óvoda területén is vannak fák, amelyeket egy-egy komolyabb viharnál a most kivágott fák védtek. Most hogy közvetlenül azokat fogja érni a vihar, félő, hogy nem fogják bírni: „az erdőknél is úgy van, hogy ahol megbontják azt, ott sokkal jobban megtépázza a vihar".

Kerestük a III. kerületi önkormányzatot, hogy megkérdezzük, hány parkolóhely kialakításáról van szó, és emiatt mennyi fát kell kivágniuk. Szerettük volna megtudni, tervezik-e, hogy a kivágott fák helyett esetleg máshol, a közelben újakat ültetnek. Hogy a kivitelező cég végzett-e már ilyet korábban, és hogy létezik-e az óvodával kapcsolatos probléma, ők tudnak-e erről, és ha igen, hogyan tervezik kiküszöbölni? Sajnos az önkormányzat sajtósa telefonon azt közölte velünk, hogy az egész harmadik kerületi önkormányzat nem hajlandó az Indexnek semmiféle nyilatkozatot, felvilágosítást adni.

Rovatok