Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárd forintos kár hűtlen kezelés miatt

2013. augusztus 21., szerda 11:43

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a BRFK, írja a police.hu. Egy 2009-es előnytelen szerződés megkötésével a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezető beosztású munkatársa a cégnek közel fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pályázatot írt ki alaptevékenységének, a fürdők működtetésének kiszervezése céljára 2009-ben, amit egy frissen alakult cég nyert el. A projekt értéke 6 milliárd forint öt évre, ami havi 116 millió forint volt. A nyomozás során beszerzett adatok alátámasztották, hogy a Zrt. egyik vezetője kezdeményezésére a cég az alapfeladatát indokolatlanul szervezte ki. A pályázaton nyertes céggel 2009 évben tudatosan olyan szerződést kötött, amely egyoldalúan a Kft.-nek volt előnyös. Ezzel az előnytelen szerződés megkötésével a cégnek közel fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság befejezte és a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Rovatok