Index Vakbarát Hírportál

Visszatekert kilométeróra miatt tüntetnek

2013. augusztus 22., csütörtök 08:49 | aznap frissítve

Végső elkeseredésében a kaposvári autókereskedés elé vonul ma tüntetni az a család, akik egy visszatekert kilométerórájú autót vettek, írja a feol.hu.

A család 2011 őszén vette meg a kívülről jó állapotban lévő Renault Megane-t. Négy hónappal később Lajoskomáromba tartottak, amikor a lejtőn motorfékezni akartak, de a motor felpörgött. Azonnal megálltak, de a motortérből ekkor már füst és olajszag áradt. A kocsi ekkor üzemképtelenné vált, egy szerelő vontatta be a faluba.

Mint később kiderült, a turbófeltöltő ment tönkre. A vizsgálat azt is megállapította, hogy bár a Renault Megane kilométerórája a vásárláskor 116 ezer megtett kilométert mutatott, a kocsi addigra már valójában 185 331 kilométert futott, azaz az órát visszatekerték – idézte fel kálváriáját Csóriné Szili Mónika. Az asszony a történtek után feljelentést tett ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt.

A rendőrség később leállíttatta a nyomozást, mert az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani,  abban az időszakban ugyanis két illető nevén volt a kocsi. Az új tulajdonos azonban nem hagyta annyiban. Többször próbált beszélni a kaposvári autókereskedéssel, hogy fizessék a javítás költségeit, de nem ért célt. Ezután beperelte a kereskedőt. A bíróság idén áprilisban kimondta, hogy a kereskedésnek vissza kell fizetnie a kocsi árát (1,4 millió forint plusz kamatok), ám ez a mai napig nem történt meg.

A család ezért csütörtökön a kaposvári autókereskedés előtt egy trélerről legördíti az azóta számtalanszor pokolra kívánt autót, és várja, hogy valami történjen.

Rovatok