Index Vakbarát Hírportál

Tojásos zománccal támadott a bosszúálló nő

2013. augusztus 23., péntek 11:58

Huszonkét parkoló autót öntött le festékkel 2013. augusztus 20-án hajnalban egy sajószentpéteri asszony. A bejelentéstől számított öt órán belül már a kihallgatószobában volt – írta a police.hu.

A Sajószentpéteri Rendőrőrs munkatársai azonosították, majd a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A rendőrök a lépcsőház kapujánál a megrongált gépkocsikon lévő festékhez hasonló színű maradványokat találtak, és a lépcsőházat végigjárva el is jutottak a későbbi tettes szintén festéknyomokkal szennyezett ajtajához.

A kihallgatásán beismerő vallomást tevő asszony a nyomozóknak elmondta: az autókat bosszúból fröcskölte le festékkel. Mint közölte, a festék tulajdonképpen egy kotyvalék volt, amit otthon csinált azokból a dolgokból, amit talált: maradék zománcfesték, diszperzit, valamint tojás, hogy ragadjon is az öntet. Végül az így elkészített piros és okkersárga színű anyaggal kente össze vélt vagy valós haragosai utcán parkoló járműveit.

A társasházuk előtti közterületen csaknem két tucat autót megrongáló, 54 éves, sajószentpéteri H. Istvánnéval szemben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kisebb kárt okozó rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Ezért a bűncselekményért egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés róható ki.

Rovatok