Index Vakbarát Hírportál

Négy év sitt terrorcselekmény miatt

2013. szeptember 2., hétfő 23:20

Nem jogerősen négy év fegyházbüntetésre ítélt egy robbantással fenyegetőző férfit a Kecskeméti Törvényszék hétfőn gyorsított eljárásban meghozott ítéletében.

Sárközi Szabolcs tanácsvezető bíró terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt mondta ki bűnösnek az előzetes letartóztatásban lévő férfit, aki június 25-én robbantással fenyegette meg a bíróságot Kecskeméten. A telefonos fenyegetés miatt a Kecskeméti Járásbíróság, valamint a Kecskeméti Törvényszék épületét kiürítették, a tárgyalások és az ítélethirdetések elmaradtak.

A fenyegetőző férfi azt követelte, hogy elítélt fiát engedjék ki, ellenkező esetben felrobbantja az épületet. A rendőrég rövid időn belül elfogta a robbantással fenyegető férfit, akiről kiderült, hogy a jelzett napon egyéb ügy miatt ítélethirdetésre volt idézve, és azt szerette volna elkerülni. A férfi nem mondott igazat, mert nincs hozzátartozója börtönben, de bombája sem volt.

Sárközi Szabolcs tanácsvezető bíró ítéletében kimondta: a férfi feltételes szabadlábra sem bocsájtható. Az ítélet ellen a vádlott és védője a minősítés megváltoztatásáért, valamint enyhítésért fellebbezést nyújt be, ezért a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Rovatok